Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziany kotlet

Nadziany kotlet

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 314

Dodano:

Odsłon: 7236

Urozmaicona wersja zwykłego mielonego

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 mała cebula
  • 5 średnich pieczarek
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/4 szklanki kaszy kus-kus
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra i słodka
  • majeranek
  • bułka tarta
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki, cebulę i paprykę pokroiłam w drobną kostkę i podsmażyłam na patelni. Kaszę zalałam wrzątkiem i odstawiłam do ostygnięcia. Mięso mielone doprawiłam i wymieszałam z pozostałymi składnikami. Formowałam kotlety, obtaczałam w bułce i smażyłam jak zawsze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń