Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolację dla gości. Świetnie smakuje do frytek, ziemniaków tłuczonych, a także sałatki.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37003
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1287
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1675
Smaczne danie :)
Odsłon: 763
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1443
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37003
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1287
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1675
Smaczne danie :)
Odsłon: 763
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1443
Składniki
Każdą pierś z kurczaka natnij w połowie grubości wzdłuż, robiąc kieszonki. Z każdej strony oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj farsz. Posiekaj natkę pietruszki i szczypiorek. Czosnek obierz, rozgnieć i pokrój drobno. Serek śmietankowy wymieszaj w misce wraz z natką pietruszki, szczypiorkiem i czosnkiem.
Wypełnij farszem piersi z kurczaka i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Skrop olejem i włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na 35 minut.