Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolację dla gości. Świetnie smakuje do frytek, ziemniaków tłuczonych, a także sałatki.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 265
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 265
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 61
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Każdą pierś z kurczaka natnij w połowie grubości wzdłuż, robiąc kieszonki. Z każdej strony oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj farsz. Posiekaj natkę pietruszki i szczypiorek. Czosnek obierz, rozgnieć i pokrój drobno. Serek śmietankowy wymieszaj w misce wraz z natką pietruszki, szczypiorkiem i czosnkiem.
Wypełnij farszem piersi z kurczaka i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Skrop olejem i włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na 35 minut.