Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolację dla gości. Świetnie smakuje do frytek, ziemniaków tłuczonych, a także sałatki.
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 260
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25620
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 260
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25620
Składniki
Każdą pierś z kurczaka natnij w połowie grubości wzdłuż, robiąc kieszonki. Z każdej strony oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj farsz. Posiekaj natkę pietruszki i szczypiorek. Czosnek obierz, rozgnieć i pokrój drobno. Serek śmietankowy wymieszaj w misce wraz z natką pietruszki, szczypiorkiem i czosnkiem.
Wypełnij farszem piersi z kurczaka i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Skrop olejem i włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na 35 minut.