Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolację dla gości. Świetnie smakuje do frytek, ziemniaków tłuczonych, a także sałatki.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Każdą pierś z kurczaka natnij w połowie grubości wzdłuż, robiąc kieszonki. Z każdej strony oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj farsz. Posiekaj natkę pietruszki i szczypiorek. Czosnek obierz, rozgnieć i pokrój drobno. Serek śmietankowy wymieszaj w misce wraz z natką pietruszki, szczypiorkiem i czosnkiem.
Wypełnij farszem piersi z kurczaka i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Skrop olejem i włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na 35 minut.