Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolację dla gości. Świetnie smakuje do frytek, ziemniaków tłuczonych, a także sałatki.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Każdą pierś z kurczaka natnij w połowie grubości wzdłuż, robiąc kieszonki. Z każdej strony oprósz solą i pieprzem.
Przygotuj farsz. Posiekaj natkę pietruszki i szczypiorek. Czosnek obierz, rozgnieć i pokrój drobno. Serek śmietankowy wymieszaj w misce wraz z natką pietruszki, szczypiorkiem i czosnkiem.
Wypełnij farszem piersi z kurczaka i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Skrop olejem i włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na 35 minut.