Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane kieszonki z chrupiącą skórką i aromatycznym, serowo-warzywnym wnętrzem to doskonała propozycja na ciepłą kolację, a nawet na obiad.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1582
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Składniki
Papryki oczyść z gniazd, podziel na mniejsze części. Cebulę podziel na mniejsze kawałki. Posyp całość przyprawą fajita, skrop oliwą i dobrze wymieszaj. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 25 minut.
Po upieczeniu warzyw, pokrój je w plasterki. Dodaj salami posiekane w plastry, sok z limonki i starty ser. Wymieszaj całość dokładnie, a na koniec przypraw świeżą natką pietruszki.
Wymieszaj mąkę z odrobiną wody, aby powstała gęsta pasta. Będzie potrzebna do sklejenia rulonów.
Pokrój placki tortilli na połówki. Na każdej części rozsmaruj cienką warstwę pasty mącznej przy brzegach. Nałóż porcję farszu wzdłuż jednego z krótszych boków, zwiń ciasno w rulon, a końcówki dobrze sklej, dociskając. W jednej misce rozkłóć jajka, a do drugiej wsyp bułkę tartą. Panieruj nadziewane kieszonki tak jak tradycyjne kotlety.
Rozgrzej olej na patelni i smaż rulony z obu stron na złoty kolor aż będą chrupiące.