Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane kieszonki z chrupiącą skórką i aromatycznym, serowo-warzywnym wnętrzem to doskonała propozycja na ciepłą kolację, a nawet na obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2643
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2892
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2643
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2892
Składniki
Papryki oczyść z gniazd, podziel na mniejsze części. Cebulę podziel na mniejsze kawałki. Posyp całość przyprawą fajita, skrop oliwą i dobrze wymieszaj. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 25 minut.
Po upieczeniu warzyw, pokrój je w plasterki. Dodaj salami posiekane w plastry, sok z limonki i starty ser. Wymieszaj całość dokładnie, a na koniec przypraw świeżą natką pietruszki.
Wymieszaj mąkę z odrobiną wody, aby powstała gęsta pasta. Będzie potrzebna do sklejenia rulonów.
Pokrój placki tortilli na połówki. Na każdej części rozsmaruj cienką warstwę pasty mącznej przy brzegach. Nałóż porcję farszu wzdłuż jednego z krótszych boków, zwiń ciasno w rulon, a końcówki dobrze sklej, dociskając. W jednej misce rozkłóć jajka, a do drugiej wsyp bułkę tartą. Panieruj nadziewane kieszonki tak jak tradycyjne kotlety.
Rozgrzej olej na patelni i smaż rulony z obu stron na złoty kolor aż będą chrupiące.