Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odmiana dla zwykłych mielonych
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256532
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2976
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256532
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2976
Składniki
3 jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Pieczarki, paprykę i ogórka też siekamy drobniutko, całość mieszamy. Cebulę siekamy drobno, przesmażamy na 1 łyżce oluju i zostawiamy do ostygnięcia.
Z mięsa, jajka i bułki wyrabiamy masę. Dodajemy do niej przyprawy i podsmażoną wcześniej cebulkę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Masę dzielimy na cztery części, każdą rozkładamy na dość cienki placek, najlepiej na foliowym woreczku, wtedy dużo łatwiej formować paluchy. Na każdy placek kładziemy po plasterku sera i 1/4 nadzienia. Każdy placek składamy i zlepiamy tak, żeby nadzienie nie wychodziło. Obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, smażymy paluchy z każdej strony na złocisty kolor. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (175 stopni) na 10 minut i gotowe. Smacznego:)