Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odmiana dla zwykłych mielonych
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16895
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 110
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 854
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24275
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16895
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 110
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 854
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24275
Składniki
3 jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Pieczarki, paprykę i ogórka też siekamy drobniutko, całość mieszamy. Cebulę siekamy drobno, przesmażamy na 1 łyżce oluju i zostawiamy do ostygnięcia.
Z mięsa, jajka i bułki wyrabiamy masę. Dodajemy do niej przyprawy i podsmażoną wcześniej cebulkę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Masę dzielimy na cztery części, każdą rozkładamy na dość cienki placek, najlepiej na foliowym woreczku, wtedy dużo łatwiej formować paluchy. Na każdy placek kładziemy po plasterku sera i 1/4 nadzienia. Każdy placek składamy i zlepiamy tak, żeby nadzienie nie wychodziło. Obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, smażymy paluchy z każdej strony na złocisty kolor. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (175 stopni) na 10 minut i gotowe. Smacznego:)