Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna odmiana dla zwykłych mielonych
3 jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Pieczarki, paprykę i ogórka też siekamy drobniutko, całość mieszamy. Cebulę siekamy drobno, przesmażamy na 1 łyżce oluju i zostawiamy do ostygnięcia.
Z mięsa, jajka i bułki wyrabiamy masę. Dodajemy do niej przyprawy i podsmażoną wcześniej cebulkę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Masę dzielimy na cztery części, każdą rozkładamy na dość cienki placek, najlepiej na foliowym woreczku, wtedy dużo łatwiej formować paluchy. Na każdy placek kładziemy po plasterku sera i 1/4 nadzienia. Każdy placek składamy i zlepiamy tak, żeby nadzienie nie wychodziło. Obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, smażymy paluchy z każdej strony na złocisty kolor. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (175 stopni) na 10 minut i gotowe. Smacznego:)
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 138
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 51
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2884
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 88
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 138
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 51
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 39
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2884
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 88
Składniki
3 jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy je w drobną kosteczkę. Pieczarki, paprykę i ogórka też siekamy drobniutko, całość mieszamy. Cebulę siekamy drobno, przesmażamy na 1 łyżce oluju i zostawiamy do ostygnięcia.
Z mięsa, jajka i bułki wyrabiamy masę. Dodajemy do niej przyprawy i podsmażoną wcześniej cebulkę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Masę dzielimy na cztery części, każdą rozkładamy na dość cienki placek, najlepiej na foliowym woreczku, wtedy dużo łatwiej formować paluchy. Na każdy placek kładziemy po plasterku sera i 1/4 nadzienia. Każdy placek składamy i zlepiamy tak, żeby nadzienie nie wychodziło. Obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, smażymy paluchy z każdej strony na złocisty kolor. Wkładamy do nagrzanego piekarnika (175 stopni) na 10 minut i gotowe. Smacznego:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Calzone z nadzieniem mięsnym
Dania główne
Kopytka z młodych ziemniaków
Dania główne
Pyszna karkówka z patelni
Dania główne
Pulpeciki z piekarnika w sosie pomidorowo-śmietanowym
Calzone z nadzieniem mięsnym
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 85
Kopytka z młodych ziemniaków
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych zie...
Odsłon: 353