Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewane pieczarki

Nadziewane pieczarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2937

Dodano:

Odsłon: 472

Pomysł na elegancką i pyszną przystawkę, a jak dodamy ryż albo makaron to będzie pyszny obiad.

Składniki

  • 8 pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 500 g mielonego mięsa (indyk, wieprzowina)
  • 3 łyżki śmietany 18% kwaśnej
  • 3 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 2 gałązki pomidorków koktajlowych
  • Pieprz, sól
  • oliwa do posmarowania formy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Nadziewane pieczarki

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek posiekać.
    Rozgrzać oliwę na patelni, przesmażyć przez kilka minut cebulę i czosnek, dodać mięso i smażyć kolejne 10 minut.
    Do farszu dodać śmietanę i szczypiorek, wymieszać, doprawić solą i pieprzem
    Pieczarki pozbawić ogonków, nadziać każdą farszem i posypać bułką tartą.
    Formę do pieczenia lekko skropić oliwą, ułożyć pieczarki a między nimi pomidorki. Całość dodatkowo skropić oliwą.
    Piec 15 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń