Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, ale niezwykle sycące danie zachwyci każdego. Najlepsze pierogi chłopskie idealnie sprawdzą się jako codzienny obiad lub propozycja na imprezę, zwłaszcza gdy planujesz gościć miłośników kuchni tradycyjnej!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 172
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 172
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Obierz i pokrój ziemniaki - powinny by pokrojone na drobne kawałki. Ugotuj je do miękkości. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż.
Teraz czas na przygotowanie ciasta. Na stolnicę wysyp mąkę (pamiętaj, aby wcześniej ją przesiać). Zrób zagłębienie, wbij jedno jajko i podlewaj ciasto gorącą wodą. Wyrób ciasto w taki sposób, aby było elastyczne i gładkie. Przykryj je ściereczką - w przeciwnym wypadku może wyschnąć.
Ugotowane ziemniaki wymieszaj z dodatkiem czubatej łyżki masła, tak aby powstało kremowe puree. Do tego dodaj wyjątkowy składnik - 70 g mascarpone. Całość dopraw solą i pieprzem. Odrywaj ciasto na pierogi, wałkuj je i przy pomocy szklanki wycinaj kółka. Następnie napełnij pierogi farszem, formuj je i odkładaj na wysypany mąką blat.
Pierogi gotuj w osolonej wodzie - ok. 4 minuty każdy. Następnie wykładaj je ostrożnie na tacę.
Najlepsze pierogi chłopskie można podawać w dowolny sposób. My proponujemy posypać je podsmażoną cebulką i odrobiną podsmażonego boczku.