Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki wszyscy uwielbiają, dzieci najbardziej. Danie na słodko, na obiad, czy podwieczorek albo kolację. Można podać z różnym nadzieniem, na ciepło albo zimno.
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1320
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1113
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1320
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1113
Składniki
Wszystko składniki na ciasto zmiksować .Lać chochelką na rozgrzaną patelnię,którą wcześniej cienko smarujemy olejem. Smażyć naleśniki z obu stron. Układać na talerzu. (Do smarowania patelni, używam przekrojonego ziemniaka,nadzianego na widelec.)
Naleśniki smarować ,w/g upodobania i składać w kopertę.Przed podaniem podsmażyć na patelni. Podawać polane np. sosem truskawkowym i z maślanką.