Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietny pomysl na obiad lub ciepla, sycaca kolacje ;-)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 539
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11020
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 539
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11020
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Jajko ubic z sola, dodac mleko i wode, ubijac dalej. Wsypac make, wymieszac. Na teflonowej patelni smazyc nalesniki bez tluszczu, usmazone ukladac jeden na drugim, zostawic do wystygniecia.
Okragla blaszke (srednica taka sama jak srednica patelni) wysmarowac cienko olejem. Na spodzie polozyc jednego nalesnika, posmarowac go smietana (mozna ketchupem), posypac serem i polozyc paseczki wedliny, przykryc drugim nalesnikiem. W ten sposob ulozyc taka ilosc nalesnikow i nadzienia, ile nam odpowiada ( u mnie 4 sztuki). Reszte smietany ubic z jajkiem, posmarowac ostatni nalesnik, posypac oregano, zapiekac ok 10-15 min w temperaturze 180 stopni.