Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietny pomysl na obiad lub ciepla, sycaca kolacje ;-)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11374
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1217
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11911
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1914
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11374
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1217
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11911
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1914
Składniki
Jajko ubic z sola, dodac mleko i wode, ubijac dalej. Wsypac make, wymieszac. Na teflonowej patelni smazyc nalesniki bez tluszczu, usmazone ukladac jeden na drugim, zostawic do wystygniecia.
Okragla blaszke (srednica taka sama jak srednica patelni) wysmarowac cienko olejem. Na spodzie polozyc jednego nalesnika, posmarowac go smietana (mozna ketchupem), posypac serem i polozyc paseczki wedliny, przykryc drugim nalesnikiem. W ten sposob ulozyc taka ilosc nalesnikow i nadzienia, ile nam odpowiada ( u mnie 4 sztuki). Reszte smietany ubic z jajkiem, posmarowac ostatni nalesnik, posypac oregano, zapiekac ok 10-15 min w temperaturze 180 stopni.