Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
po prostu pyszne, aromatyczne nalesniki..........SMACZNEGO!!!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1615
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3035
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1112
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1898
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1615
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3035
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1112
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1898
Składniki
mąkę, budyń, cukier, sól, olej rzepakowy, jajka, mleko, wodę gazowaną blenderem zmiksować dokładnie i odstawić na 30 minut, wody dolewać w trakcie i tyle, aby ciasto było dość lejące na mocno rozgrzanej patelni naleśnikarce 22 cm posmarowanej raz cienko olejem smażyć złociste naleśniki w garnku na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, posiekane ząbki czosnku, dodać szpinak i podsmażać, gdy się odmrozi, podsmażać z 5 minut, dodać kulki mozzarelli podsmażać do rozpuszczenia mozzarelli cały czas mieszając, szpinak zostawić do wystudzenia na każdy naleśnik nakładać sporą porcję szpinaku i składać naleśniki na trójkąty