Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się sprawdzą do pozbycia się resztek z lodówki, bo tak naprawdę możesz dodać do nich różne składniki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7967
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 338
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3336
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 612
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7967
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 338
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3336
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 612
Składniki
Do dużej miski wlej mleko, dodaj jajka i roztopione masło. Wymieszaj. Stopniowo wsypuj mąkę i szczyptę soli, miksując do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Odstaw na 10 minut, by ciasto odpoczęło. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki z obu stron na lekko złoty kolor.
Cebulę posiekaj drobno. Ogórki kiszone dobrze odsącz i pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kostkę, a następnie podsmaż na suchej patelni aż się wytopi i zrumieni. Dodaj cebulę i smaż razem aż będzie szklista. Odstaw do przestudzenia, a następnie dodaj pokrojone ogórki, majonez, ketchup i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj.
Ziemniaki ugotuj, a następnie przeciśnij je przez praskę. Do jeszcze ciepłych dodaj śmietanę i masło. Dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Na każdy naleśnik nałóż porcję puree ziemniaczanego oraz farszu i zawiń w rulon lub złóż w kopertę. Podsmaż jeszcze chwilę na patelni, aby były lekko chrupiące.