Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-10-2024
Naleśniki z kurczakiem i cukinią to aromatyczny i pyszny pomysł na obiad dla całej rodziny, którzy przyrządzisz z kilku składników. Danie jest idealnie zbilansowane – zawiera mięso i warzywa połączone wyrazistą marynatą.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181957
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 183
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181957
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 183
Składniki
Przygotuj naleśniki. Wszystkie składniki umieść w misie robota i zmiksuj całość na gładką, jednolitą masę.
Ciasto zostaw na 30 minut.
Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oleju. Rozprowadź go za pomocą ręczników kuchennych. Nakładaj po chochelce masy i smaż naleśniki przez 2-3 minuty z każdej strony.
Gotowe naleśniki odkładaj warstwowo na talerz.
Przygotuj farsz. W dużej misce wymieszaj wszystkie przyprawy, a następnie dolej oliwę. Wymieszaj do powstania gładkiej marynaty.
Kurczaka umyj i pokrój w kostkę o średniej wielkości.
Cukinię pokrój w średnią kostkę, a cebulę drobno posiekaj. Mięso i warzywa dodaj do marynaty i wymieszaj. Wstaw miskę do lodówki na co najmniej 4 godziny, a nawet na całą noc.
Przenieś składniki na rozgrzaną patelnię. Smaż wszystko do lekkiego przyrumienienia.
Złóż naleśniki. Na każdego naleśnika nałóż po kilka łyżek farszu i złóż je w kopertę.
Zrolowane naleśniki podgrzewaj na suchej patelni, na małym ogniu.
Naleśniki z kurczakiem i cukinią podawaj na ciepło, posypane siekanym koperkiem.