Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam naleśniki w każdej postaci. Na słodko i bardziej wytrawnie. Dziś postanowiłam zrobić z twarogiem, ale żeby smakowały inaczej niż zawsze dodałam odrobinę szpinaku i czosnku. Wyszły znakomicie. Mąż kolejny raz zadowolony ;)
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 229
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 905
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 69
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 129
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 656
Polecam.
Odsłon: 247
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 229
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 905
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 69
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 129
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 656
Polecam.
Odsłon: 247
Składniki
Ciasto: Do miski wbijamy całe jaja, mleko, olej, wodę oraz sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki, gdy za gęste wody. Odstawiamy na 10 minut. Smażymy naleśniki.
Farsz: Cebulkę i czosnek należy pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Pod koniec dodać szpinak. Jeszcze ciepłe przekładamy do miseczki z twarogiem. Przyprawiamy, mieszamy i faszerujemy naleśniki. Przed podaniem można podsmażyć zawinięte naleśniki na niewielkiej ilości masła. Z tej porcji farszu wychodzi 8 naleśników.