Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z twarogiem i szpinakiem

Naleśniki z twarogiem i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 216 Ocena: 2156

Dodano:

Odsłon: 10838

Uwielbiam naleśniki w każdej postaci. Na słodko i bardziej wytrawnie. Dziś postanowiłam zrobić z twarogiem, ale żeby smakowały inaczej niż zawsze dodałam odrobinę szpinaku i czosnku. Wyszły znakomicie. Mąż kolejny raz zadowolony ;)

Składniki

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 3 jaja
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 0,5 szklanki wody
  • Składniki na farsz:
  • 250g chudego twarogu
  • 3 kostki mrożonego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 niewielka cebulka
  • pieprz, sól do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki z twarogiem i szpinakiem

Przygotowanie


  1. Ciasto: Do miski wbijamy całe jaja, mleko, olej, wodę oraz sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki, gdy za gęste wody. Odstawiamy na 10 minut. Smażymy naleśniki.

  2. Farsz: Cebulkę i czosnek należy pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Pod koniec dodać szpinak. Jeszcze ciepłe przekładamy do miseczki z twarogiem. Przyprawiamy, mieszamy i faszerujemy naleśniki. Przed podaniem można podsmażyć zawinięte naleśniki na niewielkiej ilości masła.

    Z tej porcji farszu wychodzi 8 naleśników.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 31 sierpnia 2018 W sam raz dla mnie! Bardzo fajne polaczenie szpinak i twarog. Dziekuje za fajny przepis! Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń