Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam naleśniki w każdej postaci. Na słodko i bardziej wytrawnie. Dziś postanowiłam zrobić z twarogiem, ale żeby smakowały inaczej niż zawsze dodałam odrobinę szpinaku i czosnku. Wyszły znakomicie. Mąż kolejny raz zadowolony ;)
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 122
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 34
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 447
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 122
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 34
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 447
Składniki
Ciasto: Do miski wbijamy całe jaja, mleko, olej, wodę oraz sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki, gdy za gęste wody. Odstawiamy na 10 minut. Smażymy naleśniki.
Farsz: Cebulkę i czosnek należy pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Pod koniec dodać szpinak. Jeszcze ciepłe przekładamy do miseczki z twarogiem. Przyprawiamy, mieszamy i faszerujemy naleśniki. Przed podaniem można podsmażyć zawinięte naleśniki na niewielkiej ilości masła. Z tej porcji farszu wychodzi 8 naleśników.