Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam naleśniki w każdej postaci. Na słodko i bardziej wytrawnie. Dziś postanowiłam zrobić z twarogiem, ale żeby smakowały inaczej niż zawsze dodałam odrobinę szpinaku i czosnku. Wyszły znakomicie. Mąż kolejny raz zadowolony ;)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 218
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 687
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 218
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 220
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 687
Składniki
Ciasto: Do miski wbijamy całe jaja, mleko, olej, wodę oraz sól. Całość miksujemy. Małymi porcjami dodajemy mąkę. Gdy ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy trochę mąki, gdy za gęste wody. Odstawiamy na 10 minut. Smażymy naleśniki.
Farsz: Cebulkę i czosnek należy pokroić w drobną kostkę, podsmażyć. Pod koniec dodać szpinak. Jeszcze ciepłe przekładamy do miseczki z twarogiem. Przyprawiamy, mieszamy i faszerujemy naleśniki. Przed podaniem można podsmażyć zawinięte naleśniki na niewielkiej ilości masła. Z tej porcji farszu wychodzi 8 naleśników.