Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 137
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1303
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 677
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 137
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1303
Składniki
Przygotować ciasto: roztrzepać żółtka z mlekiem, dodawać mąkę. (Ciasto powinno być dość rzadkie.) Białka ubić z solą na sztywną pianę. Dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać. Smażyć cienkie naleśniki.
Na każdy naleśnik położyć ser żółty, paski papryki (oliwki).
Zawinąć. Smażyć na złoty kolor. Podawać z keczupem. Smacznego.