Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki zapiekane z pieczarkami i jajkiem.

Przepis dnia 2019-05-03
Naleśniki zapiekane z pieczarkami i jajkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 4015

Fantazyjne naleśniki z farszem z pieczarek, udekorowane jajkiem

Składniki

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:
  • 2 szk. mąki pszennej
  • Szczypta soli oraz cukru
  • Jajko
  • ½ szk. wody gazowanej
  • 2 szk. mleka
  • Składniki na farsz:
  • 6 plastrów sera żółtego
  • 20 dag pieczarek
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól
  • Cebula
  • Dodatkowo:
  • 6 jajek
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Do miski wsypujemy mąkę, sól, cukier.
    2. Wbijamy jajko.
    3. Dolewamy wodę, mieszając żeby nie powstały nam grudki.
    4. Na koniec dodajemy mleko.

  2. 5. Smażymy naleśniki.

  3. 6. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  5. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 9. Naleśniki rozkładamy wykładamy farsz.

  7. 10. Przykrywamy plastrem sera.

  8. 11. Robimy kopertki.

  9. 12. Na środku każdego naleśnika robimy szklanką otwór.

  10. 13. Wbijamy po jednym jajku.

  11. 14. Zapiekamy do chwili kiedy jajka nam się siądą.
    15. Danie gotowe.
    16. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 kwietnia Podobno je się oczami, a ja już nic nie widzę ;) Pyszny przepis wziąłbym wszystkie, ale nie wypada tak po świętach hihi. Robisz takie fajne potrawy, a może połowę z tego zjadasz.
Robisz w ogóle coś dla siebie? ;)
Odpowiedzi: 6 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń