Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad dla małych i dużych smakoszy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Do letniego mleka dodajemy jajko, cukier oraz sól. Mieszamy. Stopniowo przesiewamy mąkę. Dokładnie łączymy wszystkie składniki, aby ciasto było jednolite. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy cienkie naleśniki.
Na każdym naleśniku rozsmarowujemy porcję powideł śliwkowych. Naleśniki składamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Układamy naleśniki i zapiekamy około 3 minuty z każdej strony.
Gotowe naleśniki układamy na talerzu i posypujemy cukrem pudrem.