Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad dla małych i dużych smakoszy.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1743
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8289
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 721
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252857
Polecam.
Odsłon: 1386
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1743
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8289
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 721
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252857
Polecam.
Odsłon: 1386
Składniki
Do letniego mleka dodajemy jajko, cukier oraz sól. Mieszamy. Stopniowo przesiewamy mąkę. Dokładnie łączymy wszystkie składniki, aby ciasto było jednolite. Na patelni z rozgrzanym olejem smażymy cienkie naleśniki.
Na każdym naleśniku rozsmarowujemy porcję powideł śliwkowych. Naleśniki składamy. Na patelni rozpuszczamy masło. Układamy naleśniki i zapiekamy około 3 minuty z każdej strony.
Gotowe naleśniki układamy na talerzu i posypujemy cukrem pudrem.