Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze szpiankiem i pieczarkami
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13446
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5217
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4096
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11223
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6453
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5453
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13446
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5217
Składniki
Naleśniki: Składniki na naleśniki przełożyć do miski i zmiksować. Odstawić gotowe ciasto na 15 minut i po tym czasie usmażyć naleśniki. Farsz: Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, gdy zacznie się rumienić dodać pokrojone pieczarki. Podsmażamy do odparowania wody z pieczarek. Pod koniec smażenia dodajemy szpinak i czekamy aż zwiędnie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i całość wymieszać. Odstawiamy do przestudzenia. Farsz nałożyć a naleśniki zwinąć w koperty lub rulony i obsmażyć na maśle lub oleju. Można rownież obtoczyć dodatkowo w jajku i bułce tartej. Smacznego! Podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym. Smacznego!