Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki ze szpiankiem i pieczarkami
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 183
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 56
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 183
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 56
Składniki
Naleśniki: Składniki na naleśniki przełożyć do miski i zmiksować. Odstawić gotowe ciasto na 15 minut i po tym czasie usmażyć naleśniki. Farsz: Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, gdy zacznie się rumienić dodać pokrojone pieczarki. Podsmażamy do odparowania wody z pieczarek. Pod koniec smażenia dodajemy szpinak i czekamy aż zwiędnie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i całość wymieszać. Odstawiamy do przestudzenia. Farsz nałożyć a naleśniki zwinąć w koperty lub rulony i obsmażyć na maśle lub oleju. Można rownież obtoczyć dodatkowo w jajku i bułce tartej. Smacznego! Podajemy z ulubionym sosem np. czosnkowym. Smacznego!