Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla miłośników szpinaku
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1890
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14696
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19730
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1890
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14696
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19730
Składniki
Szpinak zalac osolonym wrzątkiem i gotowac ok. 3 min. Odcedzic. Doprawic solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Pomidory umyc, sparzyc, obrac ze skóry, pokroic w kawałki.
W rondelku rozpuścic masło, dodac dwie łyżki mąki, następnie mleko. Energicznie mieszac by nie powstały grudki. Kiedy sos zgęstnieje dodac śmietanę, pokrojoną w kostkę fetę, doprawic solą, pieprzem i oregano. Połowę sosu beszamelowego wymieszac ze szpinakiem.
Nalesniki nadziewac szpinakiem (składac w trójkąty). Ułożyc w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, przekładając kawałkami pomidorów. Polac resztą sosu. Zapiekac ok. 15 minut w piekarniku w temp. 180 stopni.