Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla miłośników szpinaku
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28755
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2188
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28755
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2188
Składniki
Szpinak zalac osolonym wrzątkiem i gotowac ok. 3 min. Odcedzic. Doprawic solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Pomidory umyc, sparzyc, obrac ze skóry, pokroic w kawałki.
W rondelku rozpuścic masło, dodac dwie łyżki mąki, następnie mleko. Energicznie mieszac by nie powstały grudki. Kiedy sos zgęstnieje dodac śmietanę, pokrojoną w kostkę fetę, doprawic solą, pieprzem i oregano. Połowę sosu beszamelowego wymieszac ze szpinakiem.
Nalesniki nadziewac szpinakiem (składac w trójkąty). Ułożyc w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, przekładając kawałkami pomidorów. Polac resztą sosu. Zapiekac ok. 15 minut w piekarniku w temp. 180 stopni.