Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla miłośników szpinaku
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 222
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2654
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 919
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 222
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 126
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2654
Składniki
Szpinak zalac osolonym wrzątkiem i gotowac ok. 3 min. Odcedzic. Doprawic solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Pomidory umyc, sparzyc, obrac ze skóry, pokroic w kawałki.
W rondelku rozpuścic masło, dodac dwie łyżki mąki, następnie mleko. Energicznie mieszac by nie powstały grudki. Kiedy sos zgęstnieje dodac śmietanę, pokrojoną w kostkę fetę, doprawic solą, pieprzem i oregano. Połowę sosu beszamelowego wymieszac ze szpinakiem.
Nalesniki nadziewac szpinakiem (składac w trójkąty). Ułożyc w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, przekładając kawałkami pomidorów. Polac resztą sosu. Zapiekac ok. 15 minut w piekarniku w temp. 180 stopni.