Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśnikowe kieszonki z mięsa z rosołu to doskonały pomysł na wykorzystanie resztek z niedzielnego obiadu. Cudownie smakują z kubkiem czerwonego barszczu lub w towarzystwie ulubionych sosów.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1873
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 314
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 744
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17185
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1873
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 314
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 744
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17185
Składniki
Zacznij od przygotowania naleśników. Do miski wsyp mąkę, wlej mleko i wodę. Wbij jedno całe jajko. Dodaj szczyptę soli i olej. Składniki wymieszaj do momentu uzyskania gładkiego ciasta bez żadnych grudek.
Naleśniki smaż na dużej, dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotuj farsz do naleśnikowych kieszonek. Mięso z rosołu oddziel od kości i zmiel w maszynce. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupki i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę podmaż na patelni z rozgrzanym olejem. Do podsmażonej cebuli dorzuć pokrojone w kostkę pieczarki. Składniki smaż do całkowitego odparowania wody. Na koniec do pieczarek dodaj posiekaną natkę pietruszki. Połącz zmielone mięso z ugotowanymi jajkami i podsmażonymi pieczarkami z cebulą. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
Farsz nakładaj łyżką na placki naleśnikowe. Zwijaj naleśniki na kształt trójkąta.
Przygotuj panierkę do naleśnikowych kieszonek. Do jednego głębokiego talerza talerza nasyp mąkę. Do drugiego wbij jajka i roztrzep je widelcem. Do trzeciego wsyp bułkę tartą. Naleśnikowe kieszonki panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron.
Naleśnikowe kieszonki z mięsa z rosołu serwuj z kubkiem czerwonego barszczu lub w towarzystwie ulubionych sosów.