Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśnikowe kieszonki z mięsa z rosołu to doskonały pomysł na wykorzystanie resztek z niedzielnego obiadu. Cudownie smakują z kubkiem czerwonego barszczu lub w towarzystwie ulubionych sosów.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9319
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 424
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 208
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 387
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9319
Składniki
Zacznij od przygotowania naleśników. Do miski wsyp mąkę, wlej mleko i wodę. Wbij jedno całe jajko. Dodaj szczyptę soli i olej. Składniki wymieszaj do momentu uzyskania gładkiego ciasta bez żadnych grudek.
Naleśniki smaż na dużej, dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotuj farsz do naleśnikowych kieszonek. Mięso z rosołu oddziel od kości i zmiel w maszynce. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupki i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę podmaż na patelni z rozgrzanym olejem. Do podsmażonej cebuli dorzuć pokrojone w kostkę pieczarki. Składniki smaż do całkowitego odparowania wody. Na koniec do pieczarek dodaj posiekaną natkę pietruszki. Połącz zmielone mięso z ugotowanymi jajkami i podsmażonymi pieczarkami z cebulą. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
Farsz nakładaj łyżką na placki naleśnikowe. Zwijaj naleśniki na kształt trójkąta.
Przygotuj panierkę do naleśnikowych kieszonek. Do jednego głębokiego talerza talerza nasyp mąkę. Do drugiego wbij jajka i roztrzep je widelcem. Do trzeciego wsyp bułkę tartą. Naleśnikowe kieszonki panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron.
Naleśnikowe kieszonki z mięsa z rosołu serwuj z kubkiem czerwonego barszczu lub w towarzystwie ulubionych sosów.