Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urozmaicone danie z wykorzystaniem naleśników wprost na piątkowy obiad i nie tylko.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 756
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1561
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6081
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8925
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 756
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1561
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6081
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8925
Składniki
Szpinak umyć , osączyć. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić szpinak , doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, dodać gałkę muszkatołową , smażyć chwilę , dodać pieczarki, doprawić solą , smażyć do odparowania wody około 8 minut. Jajko wybić dodać szczyptę soli ubić , dodać mleko, mąkę olej , dokładnie wymieszać, pozostawić chwilę. Patelnię do naleśników rozgrzać wlewać po porcji , smażyć do zrumienienia z obu stron. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, Jajko wybić , roztrzepać. Naleśnik posmarować po środku konfiturą.
Na nią nałożyć porcję usmażonych pieczarek ze szpinakiem.
Posypać porcją sera.
Zwinąć w paczuszkę, zanurzyć w jajku, następnie tartej bułce, wierzch posypać orzechami.
Z pozostałymi postąpić identycznie , umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 15 minut lub dobrego zrumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami.