Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urozmaicone danie z wykorzystaniem naleśników wprost na piątkowy obiad i nie tylko.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1714
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 313
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 597
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1714
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 313
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 597
Składniki
Szpinak umyć , osączyć. Pieczarki obrać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej wrzucić szpinak , doprawić solą i pieprzem, smażyć 4 minuty, dodać gałkę muszkatołową , smażyć chwilę , dodać pieczarki, doprawić solą , smażyć do odparowania wody około 8 minut. Jajko wybić dodać szczyptę soli ubić , dodać mleko, mąkę olej , dokładnie wymieszać, pozostawić chwilę. Patelnię do naleśników rozgrzać wlewać po porcji , smażyć do zrumienienia z obu stron. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach, Jajko wybić , roztrzepać. Naleśnik posmarować po środku konfiturą.
Na nią nałożyć porcję usmażonych pieczarek ze szpinakiem.
Posypać porcją sera.
Zwinąć w paczuszkę, zanurzyć w jajku, następnie tartej bułce, wierzch posypać orzechami.
Z pozostałymi postąpić identycznie , umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 15 minut lub dobrego zrumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami.