Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 856
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5455
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17721
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 856
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5455
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17721
Składniki
z mąki,mleka,jajek i wody gazowanej sporządzić ciasto naleśnikowe,dodać łyżkę oleju i szczyptę soli,dokładnie wymieszać i usmażyć rumiane naleśniki
jedną cebulę posiekac drobno,zeszklić na oleju,dodać drobno pokrojona paprykę i pomidory,posolić ,doprawić pieprzem i dusić do odparowania soku,na koniec dodać kilka listków bazylii
u gotowane mięso zemleć i przesmażyć razem z cebulą,posiekanym czosnkiem,doprawic solą i pieprzem na koniec dodać majeranek i posiekany lubczyk
tortownicę wysmarować masłem,wysypać tartą bułką, na dno położyć naleśnik i nałożyć farsz i tak do wyczerpania skladników,farsz nakładać na przemian
na ostatnim naleśniku ułożyć plasterki boczku i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut,pod koniec pieczenia osypać serem
taki tort świetnie smakuje z marynowaną papryką lub sałatą z sosem vinegre