Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
z mąki,mleka,jajek i wody gazowanej sporządzić ciasto naleśnikowe,dodać łyżkę oleju i szczyptę soli,dokładnie wymieszać i usmażyć rumiane naleśniki
jedną cebulę posiekac drobno,zeszklić na oleju,dodać drobno pokrojona paprykę i pomidory,posolić ,doprawić pieprzem i dusić do odparowania soku,na koniec dodać kilka listków bazylii
u gotowane mięso zemleć i przesmażyć razem z cebulą,posiekanym czosnkiem,doprawic solą i pieprzem na koniec dodać majeranek i posiekany lubczyk
tortownicę wysmarować masłem,wysypać tartą bułką, na dno położyć naleśnik i nałożyć farsz i tak do wyczerpania skladników,farsz nakładać na przemian
na ostatnim naleśniku ułożyć plasterki boczku i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 minut,pod koniec pieczenia osypać serem
taki tort świetnie smakuje z marynowaną papryką lub sałatą z sosem vinegre