Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój tato bardzo lubi eksperymentować w kuchni, ten obiad jest jego dziełem.
Witam wszystkich :) Dzisiejsze wydanie rosołu to klasyk w polskich rodzinach...
Odsłon: 6480
Promienie słońca wpadają przez okno ogrzewając domowe pielesze. Kościelne dzw...
Odsłon: 5386
Ziemniaki z suszonymi pomidorami i kaparami. W sam raz na niedzielny obiad. U...
Odsłon: 2624
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 48
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 48
Składniki
Wykonanie roladek: Kotlety rozbić bardzo cienko, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki.
Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno posiekać i podsmażyć na maśle.
Po czym ostudzić i wymieszać z posiekanym szczypiorem i przyprawą gyros. Dwie łyżki farszu odłożyć.
Kotlety posmarować bardzo cienko masłem, nakładać przygotowany farsz i zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami. Następnie maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzany oleju z każdej strony na złoty kolor.
Wykonanie surówki: Marchewkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Doprawić sokiem z cytryny i cynamonem, wymieszać i schłodzić w lodówce. Wykonanie klusek: Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli i utłuc. Następnie ostudzić, połączyć z twarogiem, mąką, jajkiem, solą do smaku i dokładnie wyrobić. Na stolnicy posypanej mąką uformować wałek i ciąć ukośnie kluseczki. Wrzucać na posolony wrzątek i wyjąć łyżką cedzakową po ich wypłynięciu. Po czym posypać odłożonym farszem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierś faszerowana szpinakowym pesto
Dania główne
Obiad wielkanocny Ewy Wachowicz
Dania główne
Pieczeń rzymska
Dania główne
Udziec jagnięcy jak świąteczny kebab
Pierś faszerowana szpinakowym pesto
Bardzo delikatna, aromatyczna propozycja obiadu. Polecam!
Odsłon: 11
Obiad wielkanocny Ewy Wachowicz
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Zastanawiacie się, co podać rodzinie na...
Odsłon: 283