Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój tato bardzo lubi eksperymentować w kuchni, ten obiad jest jego dziełem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 923
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11862
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 923
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11862
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1367
Składniki
Wykonanie roladek: Kotlety rozbić bardzo cienko, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki.
Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno posiekać i podsmażyć na maśle.
Po czym ostudzić i wymieszać z posiekanym szczypiorem i przyprawą gyros. Dwie łyżki farszu odłożyć.
Kotlety posmarować bardzo cienko masłem, nakładać przygotowany farsz i zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami. Następnie maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzany oleju z każdej strony na złoty kolor.
Wykonanie surówki: Marchewkę, jabłko obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Doprawić sokiem z cytryny i cynamonem, wymieszać i schłodzić w lodówce. Wykonanie klusek: Ziemniaki obrać, ugotować z dodatkiem soli i utłuc. Następnie ostudzić, połączyć z twarogiem, mąką, jajkiem, solą do smaku i dokładnie wyrobić. Na stolnicy posypanej mąką uformować wałek i ciąć ukośnie kluseczki. Wrzucać na posolony wrzątek i wyjąć łyżką cedzakową po ich wypłynięciu. Po czym posypać odłożonym farszem.