Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawość i apetyt. To połączenie tradycyjnych kotletów drobiowych z chrupiącymi kromkami tostów przynosi nowy wymiar smakowy. Delikatne i soczyste kotlety, pikantnie doprawione i delikatnie obsmażone, otulają się chrupiącą skórką tostów, tworząc niezapomniane doznania kulinarnego smaku. To danie, które łączy w sobie tradycję z nowoczesnością, zapraszając do stołu na niezapomnianą podróż smakową.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 86
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 761
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 480
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 313
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 86
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 761
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 480
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 313
Składniki
1. W misce umieszczam mięso mielone, dodaję jedno jajko, paprykę ostrą, sól oraz bułkę tartą. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiam, aby uzyskać jednolitą masę mięsną.
2. Następnie zwilżonymi dłońmi formuję owalne kotlety z przygotowanej masy.
3. W jednym naczyniu roztrzepuję jajka, a w drugim kroję chleb tostowy na kostkę. 4. Kotlety obtaczam kolejno w roztrzepanych jajkach, a następnie w pokrojonym chlebie tostowym, dokładnie je panierując.
5. Kotlety smażę na głębokim oleju z obu stron, aż staną się złociste i chrupiące.
6. Gotowe kotlety podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami. 7. Życzę smacznego!