Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste filety z piersi kurczaka pysznie smakują otoczone chrupiącą panierką. Dzięki pieczeniu nuggetsy są mniej kaloryczne niż smażone.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 31
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 17
Składniki
Filety umyć, osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki i posypać przyprawą do kurczaka.
W misce rozmieszać rózgą na gładką masę jajko z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, papryką oraz dwiema szczyptami soli.
Płatki kukurydziane rozdrobnić blenderem lub tłuczkiem.
Kawałki kurczaka obtoczyć w masie jajecznej, a następnie w płatkach kukurydzianych, lekko dociskając i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec nuggetsy w temperaturze 180 st. C przez ok. 30-35 minut.