Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1574
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 314
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1574
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 314
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kiełbasę pokroić w plasterki . Fasolkę oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki ok 3 cm. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić cebulę. Dodać czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Nie przypalić czosnku. Dodać kiełbasę i fasolę. Zalać wszystko przecierem pomidorowym i gorącą wodą. Wszystko powinno być przykryte płynem. Gotować ok 30 min. Dodać zioła, cukier, sól. Jeszcze chwilę gotować. Następnie całość dodać do makaronu i lekko pomieszać. Danie podawać posypane grubym szczypiorem. Na koniec oprószyć świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Smacznego .