Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1818
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14460
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1818
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14460
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Kiełbasę pokroić w plasterki . Fasolkę oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki ok 3 cm. Cebulę pokroić w kostkę. Czosnek pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i zeszklić cebulę. Dodać czosnek i jeszcze chwilę smażyć. Nie przypalić czosnku. Dodać kiełbasę i fasolę. Zalać wszystko przecierem pomidorowym i gorącą wodą. Wszystko powinno być przykryte płynem. Gotować ok 30 min. Dodać zioła, cukier, sól. Jeszcze chwilę gotować. Następnie całość dodać do makaronu i lekko pomieszać. Danie podawać posypane grubym szczypiorem. Na koniec oprószyć świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Smacznego .