Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty w przygotowaniu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27162
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Mięso kroję w cienkie plastry a następnie moczę w szklance mleka około dwie godziny. Dzięki temu schab będzie później mięciutki i soczysty. Pieczarki i cebulę kroję drobno i podsmażam na maśle. Przyprawiam sól oraz pieprz. Po dwóch godzinach moczenia mięsa przyprawiam z każdej strony ,obtaczam w mące i smażę na oleju około 2 minuty. W misce umieszczam zimne już pieczarki (to ważne )i dodaję śmietankę, wodę ,mąkę oraz przyprawy i dokładnie mieszam. Piekarnik nagrzewam na 230 stopni. Do naczynia wykładam mięso oraz zalewam sosem i wszystko razem mieszam. Przykrywam folią i piekę do miękkości mięsa. U mnie to 1h i 15 minut. Jeśli sos jest zbyt gęsty można podlać podczas pieczenia wodą.