Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad i nie tylko.Sycące!!Idealne jak główne danie ale dobrze smakuje także na kolację.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7918
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1207
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7918
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1207
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
Składniki
Jajka ubijamy,dodajemy do nich mąkę,następnie mleko zmieszane z wodą. Do tak powstałej masy dodajemy przyprawy i zostawiamy do "odpoczęcia"
Paprykę i czerwoną cebulę kroimy w drobniutką kostkę,ser żółty także kroimy w kostkę.Dodajemy to do ciasta. Następnie kawałki mięsa rozdrabniamy,kroimy w paski lub kostkę(większą niż papryka,cebula i ser) i mieszamy z ciastem.
Rozgrzewamy olej na patelni (śr ok 15 cm) i nakładamy na nią ok 3-4 łyżki ciasta- rozprowadzam na całej powierzchni patelni.Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Z tej porcji wychodzi ok 8 omlecików.