Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 533
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 533
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać żółtka i mleko. Delikatnie, najlepiej szpatułką wymieszać z mąką kokosową. Masę wylać na rozgrzany oleje na patelni. Przykryć. Jak placek zwiąże, to odwrócić na drugą stronę. Gotowy wyłożyć na talerz. Czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej połączyć z twarożkiem. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Omlet posmarować twarożkiem. Posypać płatkami migdałowymi. Złożyć na pół, posypać resztą migdałów i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Porady - Zamiast mąki kokosowej można dodać wiórki kokosowe.