Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13185
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5435
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13185
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5435
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać żółtka i mleko. Delikatnie, najlepiej szpatułką wymieszać z mąką kokosową. Masę wylać na rozgrzany oleje na patelni. Przykryć. Jak placek zwiąże, to odwrócić na drugą stronę. Gotowy wyłożyć na talerz. Czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej połączyć z twarożkiem. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni. Omlet posmarować twarożkiem. Posypać płatkami migdałowymi. Złożyć na pół, posypać resztą migdałów i oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Porady - Zamiast mąki kokosowej można dodać wiórki kokosowe.