Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku zasadziliśmy z Chłopakami wyjątkowo dużo rzeżuchy, więc dzisiaj kolejny przepis z tą wyjątkową roślinką :) Tym razem dodałam ją do twarożku i w ten sposób powstało bardzo ciekawe nadzienie do pierogów. Ciasto do pierogów zrobiłam z mąki orkiszowej, która doskonale się sprawdziła. Smak nadzienia podkreśliła podsmażona młoda cebulka, którą posypałam gotowe pierogi. Zapraszam :)
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 103
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 192
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 103
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 192
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 382
Składniki
FARSZ Twarożek wymieszać ze śmietaną, mlekiem i posiekaną rzeżuchą. Doprawić solą i pieprzem. Całość można zblendować. PIEROGI Mąki przesiać przez sitko, wbić jajka i dodać śmietanę. Wyrabiać ciasto najlepiej rękami aż będzie elastyczne.
Gotowe ciasto rozwałkować, na ciasto położyć farsz z twarożku i wykrawać pierogi, ja używam do tego szklanki.
Gotowe pierogi włożyć do wrzącej posolonej wody, gotować przez ok.5-7 minut, aż do wypłynięcia pierogów.
Podawać z podsmażoną na masełku pokrojoną młodą cebulką.
Smacznego !
:)