Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym roku zasadziliśmy z Chłopakami wyjątkowo dużo rzeżuchy, więc dzisiaj kolejny przepis z tą wyjątkową roślinką :) Tym razem dodałam ją do twarożku i w ten sposób powstało bardzo ciekawe nadzienie do pierogów. Ciasto do pierogów zrobiłam z mąki orkiszowej, która doskonale się sprawdziła. Smak nadzienia podkreśliła podsmażona młoda cebulka, którą posypałam gotowe pierogi. Zapraszam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
FARSZ Twarożek wymieszać ze śmietaną, mlekiem i posiekaną rzeżuchą. Doprawić solą i pieprzem. Całość można zblendować. PIEROGI Mąki przesiać przez sitko, wbić jajka i dodać śmietanę. Wyrabiać ciasto najlepiej rękami aż będzie elastyczne.
Gotowe ciasto rozwałkować, na ciasto położyć farsz z twarożku i wykrawać pierogi, ja używam do tego szklanki.
Gotowe pierogi włożyć do wrzącej posolonej wody, gotować przez ok.5-7 minut, aż do wypłynięcia pierogów.
Podawać z podsmażoną na masełku pokrojoną młodą cebulką.
Smacznego !
:)