Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Otopa nazywana jest różnie w innych regionach kraju np. tuszonka lub świeżonka. Tradycyjna otopa to smażone kawałki boczku. Dzisiaj natomiast prezentuję jesienną wersję tej potrawy z kawałkami szarej renety i rukolą.
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka kajmakowa idealna na święta , możesz...
Odsłon: 603
Pyszny, delikatny i kremowy sernik dla miłośników tego ciasta. Ciasto nie tyl...
Odsłon: 698
U mnie w domu wszyscy bardzo lubimy pieczone serniki i często je robię. Dzisi...
Odsłon: 272
Jeden z najbardziej lubianych serników w moim domu. Robię go na różne okazje...
Odsłon: 1425
Pyszna , puszysta i lekko wilgotna babka kajmakowa idealna na święta , możesz...
Odsłon: 603
Pyszny, delikatny i kremowy sernik dla miłośników tego ciasta. Ciasto nie tyl...
Odsłon: 698
U mnie w domu wszyscy bardzo lubimy pieczone serniki i często je robię. Dzisi...
Odsłon: 272
Jeden z najbardziej lubianych serników w moim domu. Robię go na różne okazje...
Odsłon: 1425
Składniki
Boczek kroję w plastry. Układam i smażę na głębokiej z grubym dnem patelni. Podczas smażenia plastry boczku obracam, aby równomiernie się zrumieniły. Do usmażonego boczku dodaję cebulę pokrojoną w półplasterki. Smażę pod przykryciem, aż cebula będzie miękka. Pod koniec dodaję kawałki jabłek i duszę jeszcze 2-3 minuty. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Usmażoną otopę podaję posypaną listkami i kwiatkami rukoli oraz ze świeżym domowym chlebem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Dania główne
Mini gołąbki z recyklingu
Dania główne
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Dania główne
Żeberka w keczupie
Pierogi z kapustą i grzybami
Pyszny obiad że smakiem kapusty I grzybów zachwyci każdego, a okraszone skwar...
Odsłon: 18
Mini gołąbki z recyklingu
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 204