Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie! Chciałbym wam zaprezentować pomysł na lekki i bardzo zdrowy posiłek. Zazwyczaj przygotowujemy owsiankę na słodko, przekonajcie się że wersja wytrawna jest równie smaczna.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 174
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Na patelnię wlewamy szklankę wody, dodajemy warzywa i doprawiamy solą, pieprzem i erytrytolem. Dusimy do miękkości, w razie potrzeby dolewając wody.
Gdy warzywa zmiękną dodajemy płatki owsiane, przyprawę curry i jeszcze szklankę wody. Dusimy 3-4 minuty aż płatki zmiękną i wchłoną płyn. Potrawę podajemy na ciepło. Smacznego!