Dania główne Przepis na:
Palki drobiowe na pieczonych ziemniakach

Składniki
- Palki z kurczaka, 8 szt
- marchewka, 4
- ziemniaki, 1,5kg
- Przyprawa do kurczaka ostra, 1 lyz
- majeranek, 1 lyz
- olej, 6 lyz
- czosnek, 4 zabki
- maka, 1 lyz
- bulka tarta, 2 lyzki
- sezam, 1 lyz
- przyprawa do ziemniakow, 1 lyz
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Przyprawe do kurczaka,przecisniety czosnek i majeranek wymieszaj z olejem.
-
Palki umyj i wysusz,zalej dresingiem,odstaw na godzine do lodowki.
-
Ziemniaki i nmarchew obierz,ziemniaki pokroj w gruba kostke, marchew w grube ukosne krazki,dopraw przyprawa i oliwa z oliwek.
-
Wstaw do piekarnika,rozgrzewajacego sie do 180 stopni,w miedzy czasie wymieszaj make z bulka i sezamem.
-
Kurczaka wyjm z lodowki optocz w panierce i podsmarz na oleju,po czym ukladaj podpieczone palki na ziemniakach,piecz 180 stopniach okolo 40 min.
Komentarze do przepisu (1)

nelakornelia 16 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
bardzo mnie się podoba ten pomysł i jak ładnie wygląda :)17 Kto głosował? | Odpowiedz