Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cos dla zapracowanych
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
Przyprawe do kurczaka,przecisniety czosnek i majeranek wymieszaj z olejem.
Palki umyj i wysusz,zalej dresingiem,odstaw na godzine do lodowki.
Ziemniaki i nmarchew obierz,ziemniaki pokroj w gruba kostke, marchew w grube ukosne krazki,dopraw przyprawa i oliwa z oliwek.
Wstaw do piekarnika,rozgrzewajacego sie do 180 stopni,w miedzy czasie wymieszaj make z bulka i sezamem.
Kurczaka wyjm z lodowki optocz w panierce i podsmarz na oleju,po czym ukladaj podpieczone palki na ziemniakach,piecz 180 stopniach okolo 40 min.