Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam gdzieś w internecie pod nazwą "ayam goreng". Bardzo chrupiąca i pikantna panierka. Polecam!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7510
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2474
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7510
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2474
Składniki
Udka i skrzydełka kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Blaszkę z piekarnika lekko przetrzeć olejem. W głębokim talerzu wymieszać mąkę, kmin, pieprz, sól, kolendrę (ziarna zmielić w moździerzu), chilli. Kawałki mięsa obtoczyć dokładnie w mieszance, ułożyć na blaszce i skropić olejem. Piec w 200 stopniach ok. 40-50 minut (w zależności od tego jak duże są kawałki mięsa) aż będą złote i chrupiące. W połowie pieczenia można obrócić mięso na drugą stronę. Smacznego :)