Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne danie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10700
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 917
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Pałki umyć, osuszyć, usunąć skórkę i posypać przyprawą do kurczaka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć mięso. Na każdej pałce położyć odrobinę masła.
Ziemniaki oraz dynię obrać, pokroić w większą kostkę i przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, curry oraz olej i wymieszać tak aby warzywa pokryte były przyprawami.
Warzywa wyłożyć na blachę pomiędzy pałkami kurczaka. Całość zapiekać pod przykryciem około 50 minut w temperaturze 190 stopni.