Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne danie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4504
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6919
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 221
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4504
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12203
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6919
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5651
Składniki
Pałki umyć, osuszyć, usunąć skórkę i posypać przyprawą do kurczaka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć mięso. Na każdej pałce położyć odrobinę masła.
Ziemniaki oraz dynię obrać, pokroić w większą kostkę i przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, curry oraz olej i wymieszać tak aby warzywa pokryte były przyprawami.
Warzywa wyłożyć na blachę pomiędzy pałkami kurczaka. Całość zapiekać pod przykryciem około 50 minut w temperaturze 190 stopni.