Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie do przygotowania jest bardzo szybkie, potem tylko zostaje czas pieczenia i można podawać.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Umyte pałki wkładamy do rękawa do pieczenia. Spinamy jedną stronę, aby kolejne składniki nie wypadały. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Umyte papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa umieszczamy w rękamie z mięsem. Dodajemy gałązkę mięty i cały pęczek natki pietruszki (ale można też posiekać). Wsypujemy przyprawy, wlewamy sok z limonki i olej, po czym zaciskając za oba końce worka obracamy kilkukrotnie całością, aby składniki wymieszać i pokryć przyprawami. Można dosolić do smaku lub dodać jeszcze swoje ulubione przyprawy (np. słodką czy ostrą paprykę). Wlewamy wodę, spinamy drugą stronę worka, aby powstał "cukierek" i układamy go na dużej blasze. Wierzch nakłuwamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 godziny.