Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie do przygotowania jest bardzo szybkie, potem tylko zostaje czas pieczenia i można podawać.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 545
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2584
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1882
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1130
Świąteczne smaki.
Odsłon: 158
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1730
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 545
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2584
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1882
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1130
Świąteczne smaki.
Odsłon: 158
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1730
Składniki
Umyte pałki wkładamy do rękawa do pieczenia. Spinamy jedną stronę, aby kolejne składniki nie wypadały. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Umyte papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa umieszczamy w rękamie z mięsem. Dodajemy gałązkę mięty i cały pęczek natki pietruszki (ale można też posiekać). Wsypujemy przyprawy, wlewamy sok z limonki i olej, po czym zaciskając za oba końce worka obracamy kilkukrotnie całością, aby składniki wymieszać i pokryć przyprawami. Można dosolić do smaku lub dodać jeszcze swoje ulubione przyprawy (np. słodką czy ostrą paprykę). Wlewamy wodę, spinamy drugą stronę worka, aby powstał "cukierek" i układamy go na dużej blasze. Wierzch nakłuwamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 godziny.