Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie do przygotowania jest bardzo szybkie, potem tylko zostaje czas pieczenia i można podawać.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 206
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 206
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Umyte pałki wkładamy do rękawa do pieczenia. Spinamy jedną stronę, aby kolejne składniki nie wypadały. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Umyte papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.
Wszystkie warzywa umieszczamy w rękamie z mięsem. Dodajemy gałązkę mięty i cały pęczek natki pietruszki (ale można też posiekać). Wsypujemy przyprawy, wlewamy sok z limonki i olej, po czym zaciskając za oba końce worka obracamy kilkukrotnie całością, aby składniki wymieszać i pokryć przyprawami. Można dosolić do smaku lub dodać jeszcze swoje ulubione przyprawy (np. słodką czy ostrą paprykę). Wlewamy wodę, spinamy drugą stronę worka, aby powstał "cukierek" i układamy go na dużej blasze. Wierzch nakłuwamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1,5 godziny.