Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe na obiad, świetne na imprezę - paluchy z mielonego mięsa drobiowego z dodatkiem serów - tartej mozzarelli oraz charakternego sera z niebieską pleśnią.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9251
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38792
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9251
Składniki
Mięso mielone umieszczamy w misce. Dodajemy do niego rozkruszony ser z niebieską pleśnią oraz mozzarellę uprzednio osączoną z zalewy i startą na dużych oczkach tarki. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Wbijamy jajko, dodajemy posiekany drobno koperek oraz taką ilość bułki tartej, by związała masę (u mnie zwykle wystarcza 1-2 łyżki). Wszystko dokładnie mieszamy.
Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy z mielonego mięsa owalne kotleciki. Panierujemy je w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na średnio rozgrzanym oleju.