Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe na obiad, świetne na imprezę - paluchy z mielonego mięsa drobiowego z dodatkiem serów - tartej mozzarelli oraz charakternego sera z niebieską pleśnią.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 654
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1383
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458417
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1654
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 654
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1383
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458417
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1654
Składniki
Mięso mielone umieszczamy w misce. Dodajemy do niego rozkruszony ser z niebieską pleśnią oraz mozzarellę uprzednio osączoną z zalewy i startą na dużych oczkach tarki. Doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Wbijamy jajko, dodajemy posiekany drobno koperek oraz taką ilość bułki tartej, by związała masę (u mnie zwykle wystarcza 1-2 łyżki). Wszystko dokładnie mieszamy.
Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy z mielonego mięsa owalne kotleciki. Panierujemy je w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na średnio rozgrzanym oleju.