Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paluszki w innym wydaniu, są aromatyczne i smaczne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12210
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5619
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1103
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12210
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1528
Składniki
Wykonanie: Ugotowane ziemniaki zemleć z serem lub oscypkiem, wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, dodać jaja, i zagnieść ciasto, jeśli jest za rzadkie dodać więcej mąki z ciasta formować wałeczek, i ciąć kluseczki, zagotować w garnku wodę , posolić i wrzucać paluszki partiami, gotować do chwili wypłynięcia na powierzchnię , podawać ze zrumienioną bułką tartą z masłem.