Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki bacowe

Paluszki bacowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18524

Dodano:

Odsłon: 1017

Paluszki w innym wydaniu, są aromatyczne i smaczne.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Paluszki bacowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ugotowane ziemniaki zemleć z serem lub oscypkiem, wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, dodać jaja, i zagnieść ciasto, jeśli jest za rzadkie dodać więcej mąki z ciasta formować wałeczek, i ciąć kluseczki, zagotować w garnku wodę , posolić i wrzucać paluszki partiami, gotować do chwili wypłynięcia na powierzchnię , podawać ze zrumienioną bułką tartą z masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń