Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki rybne

Paluszki rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 19806

Dodano:

Odsłon: 5324

Cześć!!! Zapraszam Was dzisiaj na pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach paluszki rybne. Idealnie smakują podane z sosem pomidorowym lub czosnkowym – najlepiej w oddzielnej miseczce.

Składniki

  • 1 jajko
  • 40dag filetów dorsza (lub innej ryby, Waszej ulubionej)
  • sól, pieprz
  • mąka
  • bułka tarta
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety osuszam papierowym ręcznikiem. Oprószam solą i pieprzem z obydwu stron. Odkładam ryby na przynajmniej godzinę, tak aby przeszły smakiem przypraw.

  2. Następnie filety kroję w paseczki, kształtem powinny przypominać paluszki rybne. Każdy kawałek dokładnie obtaczam w mące, następnie w rozkłóconym jajku i bułeczce tartej.

  3. Na patelni rozgrzewam olej i smażę paluszki rybne na złoto ze wszystkich stron. Rybę wyjmuję na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

    Podaję z sosem pomidorowym i sałatką coleslaw.
    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń