Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć!!! Zapraszam Was dzisiaj na pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach paluszki rybne. Idealnie smakują podane z sosem pomidorowym lub czosnkowym – najlepiej w oddzielnej miseczce.
Filety osuszam papierowym ręcznikiem. Oprószam solą i pieprzem z obydwu stron. Odkładam ryby na przynajmniej godzinę, tak aby przeszły smakiem przypraw.
Następnie filety kroję w paseczki, kształtem powinny przypominać paluszki rybne. Każdy kawałek dokładnie obtaczam w mące, następnie w rozkłóconym jajku i bułeczce tartej.
Na patelni rozgrzewam olej i smażę paluszki rybne na złoto ze wszystkich stron. Rybę wyjmuję na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podaję z sosem pomidorowym i sałatką coleslaw.
Smacznego!!!
Uwielbiam zapiekane rybki i kurki w śmietanie postanowiłam to połączyć i wys...
Odsłon: 329
Kurczak pieczony w piekarniku w rękawie
Odsłon: 5499
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4422
Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także...
Odsłon: 243679
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4422
Gotuję już kilkanaście lat. Gotowałem już rzeczy dziwne i niezwykłe, a także...
Odsłon: 243679
Składniki
Filety osuszam papierowym ręcznikiem. Oprószam solą i pieprzem z obydwu stron. Odkładam ryby na przynajmniej godzinę, tak aby przeszły smakiem przypraw.
Następnie filety kroję w paseczki, kształtem powinny przypominać paluszki rybne. Każdy kawałek dokładnie obtaczam w mące, następnie w rozkłóconym jajku i bułeczce tartej.
Na patelni rozgrzewam olej i smażę paluszki rybne na złoto ze wszystkich stron. Rybę wyjmuję na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podaję z sosem pomidorowym i sałatką coleslaw. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Lasagne z pieczarkami
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 111
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 93