Do góry

Dania główne Przepis na:

Paluszki z fasoli

Paluszki z fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2647 Ocena: 20965

Dodano:

Odsłon: 1230

Zdrowe i smaczne danie na obiadek.

Składniki

  • Fasola 4 szklanki
  • Mąka ziemniaczana 1/4 szklanki
  • mąka pszenna Typ 500 3/4 szklanki
  • Jajo kurze 2 szt
  • śmietana 18 % 1/4 szklanki
  • cząber mielony 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Paluszki z fasoli

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Fasolę namoczyć, ugotować, odcedzić i zmielić. Dodać jajka, śmietanę, obie mąki, przyprawy do smaku. Wyrobić dokładnie ciasto, wyłożyć na stolnicę wysypaną mąką, uformować wałek. Kroić ukośnie kluseczki i gotować na wrzątku około 7 minut. Podawać polane stopionym masełkiem lub kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń