Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki z dzieciństwa, ale w nowocześniejszej wersji.
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 11
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1529
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 196
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 357
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 352
Szybkie i proste wykonanie cieplutkich, chrupiących i smacznych bułek.
Odsłon: 2846
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 11
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1529
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 196
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 357
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 352
Szybkie i proste wykonanie cieplutkich, chrupiących i smacznych bułek.
Odsłon: 2846
Składniki
Ziemniaki ugotować z solą, odcedzić i przepuścić przez praskę. Ostudzić do letniego. W misce uklepać te ziemniaki. Wyjąć 1/4 ziemniaków,na górę i tam wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać serek, sól i zagnieść. Formować wałki i kroić paluszki.
Wrzucać na osoloną wodę, przemieszać. Jak wypłyną to gotować od 3-5 min.Przed wyjęciem, polać kubkiem zimnej wody(przestraszyć).
Na maśle usmażyć tartą bułkę.(jak piana opada, to znak że zdejmować patelnię z pieca) Na słodko paluszki, polać tym masłem i posypać cukrem. Znowu na słono, to do gorącego jeszcze masła dodać suszonej cebulki i szczyptę soli.Można cebulę świeżą usmażyć i połączyć z przyrumienioną tartą bułką.
Do dania pasuje maślanka albo kefir.