Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki z dzieciństwa, ale w nowocześniejszej wersji.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 673
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458710
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1739
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 673
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1448
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458710
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1739
Składniki
Ziemniaki ugotować z solą, odcedzić i przepuścić przez praskę. Ostudzić do letniego. W misce uklepać te ziemniaki. Wyjąć 1/4 ziemniaków,na górę i tam wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać serek, sól i zagnieść. Formować wałki i kroić paluszki.
Wrzucać na osoloną wodę, przemieszać. Jak wypłyną to gotować od 3-5 min.Przed wyjęciem, polać kubkiem zimnej wody(przestraszyć).
Na maśle usmażyć tartą bułkę.(jak piana opada, to znak że zdejmować patelnię z pieca) Na słodko paluszki, polać tym masłem i posypać cukrem. Znowu na słono, to do gorącego jeszcze masła dodać suszonej cebulki i szczyptę soli.Można cebulę świeżą usmażyć i połączyć z przyrumienioną tartą bułką.
Do dania pasuje maślanka albo kefir.