Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki z dzieciństwa, ale w nowocześniejszej wersji.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2492
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 115
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 742
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2492
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 115
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 742
Składniki
Ziemniaki ugotować z solą, odcedzić i przepuścić przez praskę. Ostudzić do letniego. W misce uklepać te ziemniaki. Wyjąć 1/4 ziemniaków,na górę i tam wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać serek, sól i zagnieść. Formować wałki i kroić paluszki.
Wrzucać na osoloną wodę, przemieszać. Jak wypłyną to gotować od 3-5 min.Przed wyjęciem, polać kubkiem zimnej wody(przestraszyć).
Na maśle usmażyć tartą bułkę.(jak piana opada, to znak że zdejmować patelnię z pieca) Na słodko paluszki, polać tym masłem i posypać cukrem. Znowu na słono, to do gorącego jeszcze masła dodać suszonej cebulki i szczyptę soli.Można cebulę świeżą usmażyć i połączyć z przyrumienioną tartą bułką.
Do dania pasuje maślanka albo kefir.