Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki z dzieciństwa, ale w nowocześniejszej wersji.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5826
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14910
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 315
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5826
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14910
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 315
Składniki
Ziemniaki ugotować z solą, odcedzić i przepuścić przez praskę. Ostudzić do letniego. W misce uklepać te ziemniaki. Wyjąć 1/4 ziemniaków,na górę i tam wsypać mąkę ziemniaczaną.Dodać serek, sól i zagnieść. Formować wałki i kroić paluszki.
Wrzucać na osoloną wodę, przemieszać. Jak wypłyną to gotować od 3-5 min.Przed wyjęciem, polać kubkiem zimnej wody(przestraszyć).
Na maśle usmażyć tartą bułkę.(jak piana opada, to znak że zdejmować patelnię z pieca) Na słodko paluszki, polać tym masłem i posypać cukrem. Znowu na słono, to do gorącego jeszcze masła dodać suszonej cebulki i szczyptę soli.Można cebulę świeżą usmażyć i połączyć z przyrumienioną tartą bułką.
Do dania pasuje maślanka albo kefir.