Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste w przygotowaniu paluszki, doskonałe na danie obiadowe lub gorącą kolację.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414594
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2348
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3814
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414594
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2348
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser , cukinię dodać do ziemniaków, wbić jajko, przesiać mąkę.
Zagnieść ciasto, uformować wałek , rozgnieść go i po środku umieścić paski papryki.
Uformować wałek z papryką w środku , dzielić na paluszki.
Roztrzepać jajko, zanurzać w nim paluszki i obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć paluszki na rumiano z każdej strony, osączyć na papierowym ręczniku.
Układać na talerzu, podawać z sosem jaki kto lubi , ja podałam z pieczarkowym.