Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste w przygotowaniu paluszki, doskonałe na danie obiadowe lub gorącą kolację.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 430
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8490
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13433
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 430
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8490
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13433
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, przecisnąć przez praskę. Cukinię umyć , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser również utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser , cukinię dodać do ziemniaków, wbić jajko, przesiać mąkę.
Zagnieść ciasto, uformować wałek , rozgnieść go i po środku umieścić paski papryki.
Uformować wałek z papryką w środku , dzielić na paluszki.
Roztrzepać jajko, zanurzać w nim paluszki i obtaczać w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej , smażyć paluszki na rumiano z każdej strony, osączyć na papierowym ręczniku.
Układać na talerzu, podawać z sosem jaki kto lubi , ja podałam z pieczarkowym.