Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pańczkraut to nic innego jak ziemniaki z kapustą i boczkiem . Często spotykany też z kapustą kiszoną lub kapustą mieszaną .
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6055
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35746
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6055
        
        
                Składniki
Kapustę myjemy , szatkujemy na drobne kawałki , gotujemy do miękkości z kulką pieprzu czarnego i zielem angielskim oraz liścia laurowego . Gotowa kapustę odcedzamy . Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości . Miękkie ziemniaki tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków .
Następnie smażymy na złoty kolor cebulę z boczkiem (najpierw najlepiej podsmażyć boczek a później dorzucamy cebulę).
Gdy ziemniaki oraz kapustę mamy gotowe to przekładamy do garnka w którym mamy boczek z cebula i mieszamy do połączenia się składników . Całość delikatnie podsmażamy .