Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pańczkraut to nic innego jak ziemniaki z kapustą i boczkiem . Często spotykany też z kapustą kiszoną lub kapustą mieszaną .
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 43
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 63
Przecieru pomidorowego nie może zabraknąć w mojej spiżarni na zimę. Przecier...
Odsłon: 43
Na pożegnanie lata proponuję bardzo świeży i oryginalny sernik z rzodkiewek....
Odsłon: 63
Składniki
Kapustę myjemy , szatkujemy na drobne kawałki , gotujemy do miękkości z kulką pieprzu czarnego i zielem angielskim oraz liścia laurowego . Gotowa kapustę odcedzamy . Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości . Miękkie ziemniaki tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków .
Następnie smażymy na złoty kolor cebulę z boczkiem (najpierw najlepiej podsmażyć boczek a później dorzucamy cebulę).
Gdy ziemniaki oraz kapustę mamy gotowe to przekładamy do garnka w którym mamy boczek z cebula i mieszamy do połączenia się składników . Całość delikatnie podsmażamy .