Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pańczkraut to nic innego jak ziemniaki z kapustą i boczkiem . Często spotykany też z kapustą kiszoną lub kapustą mieszaną .
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 123
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 337
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 367
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 123
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 337
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 367
Składniki
Kapustę myjemy , szatkujemy na drobne kawałki , gotujemy do miękkości z kulką pieprzu czarnego i zielem angielskim oraz liścia laurowego . Gotowa kapustę odcedzamy . Ziemniaki obieramy , myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości . Miękkie ziemniaki tłuczemy tłuczkiem do ziemniaków .
Następnie smażymy na złoty kolor cebulę z boczkiem (najpierw najlepiej podsmażyć boczek a później dorzucamy cebulę).
Gdy ziemniaki oraz kapustę mamy gotowe to przekładamy do garnka w którym mamy boczek z cebula i mieszamy do połączenia się składników . Całość delikatnie podsmażamy .