Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierowane piersi z kurczaka zapiekane z pomidorem,cebulą i serem to swietna propozycja na szybki obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5845
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12562
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5845
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12562
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą pieprzem i słodką papryką. Jajka rozbijamy i mieszamy ze szczyptą soli. Mąkę i bułkę tartą mieszamy ze sobą. Mięso panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej z mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Upieczone kotlety wykładamy na blaszkę piekarnikową. Pmidory i obraną cebulę kroimy w plasterki. Układamy po plasterku warzyw na każdy kotlet. Przykrywamy plasterkami sera. Pieczemy około 5-10 minut w 200 stopniach. Do rozpuszczenia się sera. Podajemy z ulubionymi warzywami. Smacznego ;)