Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i prosty obiad, czyli smażone filety z kurczaka w panierce z bułki tartej
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Filety z kurczaka przekroić na cienkie plastry i rozbić. Przygotować 3 miseczki. Do jednej wbić jajka dodać sól i pieprz i wymieszać, do drugiej wsypać mąkę, do trzeciej bułkę tartą. Każdy kawałek mięsa obtoczyć najpierw w mące, następnie w jajku i kolejno w bułce. Przygotować tak wszystkie kawałki. Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony do zarumienienia. Odsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami np z ziemniaczkami i fasolką czy mizerią. Smacznego!