Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w najlepszym dla mnie wydaniu, przypomina mi smaki z dzieciństwa. O chrupiącej skórce i delikatnym miękkim, ale chrupki miąższu w środku. Nie ma dla mnie nic prostszego i lepszego na szybki letni obiad, a do tego młode ziemniaczki z koperkiem.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 415
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 163
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 963
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 415
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 163
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy na wrzącą wodę, do której dodajemy po płaskiej łyżeczce soli i cukru. Kalafior gotujemy tak około 5-8 minut.
Odcedzamy i przelewamy go zimną wodą.
Jajka roztrzepujemy widelcem doprawiając je sola i pieprzem. Ostudzone różyczki kalafiora maczamy w jajku (jeśli różyczki są duże dzielimy je na pół lub na ćwiartki).
Następnie obtaczamy kalafiora w bułce tartej.
Smażymy go na rozgrzanym oleju jak kotlety.
Kalafior przewracamy podczas smażenia, tak aby z każdej strony był usmażony na złoto - brązowy kolor.
Usmażonego kalafiora podajemy gorącego z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i surówką. Smacznego !!!
;-D
;-)))