Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w najlepszym dla mnie wydaniu, przypomina mi smaki z dzieciństwa. O chrupiącej skórce i delikatnym miękkim, ale chrupki miąższu w środku. Nie ma dla mnie nic prostszego i lepszego na szybki letni obiad, a do tego młode ziemniaczki z koperkiem.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1859
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5661
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5641
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1859
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5661
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5641
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy na wrzącą wodę, do której dodajemy po płaskiej łyżeczce soli i cukru. Kalafior gotujemy tak około 5-8 minut.
Odcedzamy i przelewamy go zimną wodą.
Jajka roztrzepujemy widelcem doprawiając je sola i pieprzem. Ostudzone różyczki kalafiora maczamy w jajku (jeśli różyczki są duże dzielimy je na pół lub na ćwiartki).
Następnie obtaczamy kalafiora w bułce tartej.
Smażymy go na rozgrzanym oleju jak kotlety.
Kalafior przewracamy podczas smażenia, tak aby z każdej strony był usmażony na złoto - brązowy kolor.
Usmażonego kalafiora podajemy gorącego z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i surówką. Smacznego !!!
;-D
;-)))