Do góry

Dania główne Przepis na:

Pappardelle w śmietanowo-szpinakowym sosie

Pappardelle w śmietanowo-szpinakowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1860

Dodano:

Odsłon: 2823

To danie przekonuje nawet najbardziej zagorzałych przeciwników szpinaku...

Składniki

  • 250 g makaronu pappardelle (świeży makaron Nonna Mia -Lidl)
  • 250 g liści świeżego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g śmietany 18%
  • 140 g sera feta (ok. 1/2 opakowania)
  • 200 g białego sera
  • 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • Sól
  • Pieprz
  • parmezan
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
    Masło rozpuszczamy w dużym rondlu, wrzucamy umyte, obrane z ogonków i osuszone liście szpinaku. Wyciskamy przez praskę 2 ząbki czosnku. Dusimy 2-3 min. Dodajemy pokruszony biały ser i pokruszoną fetę, mieszamy. Doprawiamy gałką muszkatołową. Wlewamy śmietanę i dusimy ok 3-4 min. Doprawiamy dużą ilością świeżo mielonego pieprzu i solą do smaku. Do powstałego sosu wrzucamy wcześniej ugotowany makaron. Podajemy z parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń