Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie przekonuje nawet najbardziej zagorzałych przeciwników szpinaku...
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2555
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3185
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102045
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6432
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2555
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3185
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102045
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6432
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Masło rozpuszczamy w dużym rondlu, wrzucamy umyte, obrane z ogonków i osuszone liście szpinaku. Wyciskamy przez praskę 2 ząbki czosnku. Dusimy 2-3 min. Dodajemy pokruszony biały ser i pokruszoną fetę, mieszamy. Doprawiamy gałką muszkatołową. Wlewamy śmietanę i dusimy ok 3-4 min. Doprawiamy dużą ilością świeżo mielonego pieprzu i solą do smaku. Do powstałego sosu wrzucamy wcześniej ugotowany makaron. Podajemy z parmezanem.