Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pappardelle z baraniną i prawdziwkami w sosie fond
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1714
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 311
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 595
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1714
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 311
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 595
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu. Mięso pokroić na średniej wielkości kawałki, ugotować z włoszczyzną i cebulą, posolić - jak rosołowe. Prawdziwki wrzucić na patelnię z oliwą, dodać kawałki baraniny (nie kroić na mniejsze), fond, drobno posiekany czosnek, pieprz i poddusić - sos ma odparować. Do gotowego sosu wrzucić przecedzony makaron, delikatnie wszystko wymieszać - ewentualnie posolić do smaku. I nakładać na talerz :)
UWAGI: Domowy sposób na "szybki i prosty" sos fond: kości cielęce lub wołowe marchewka, cebula, świeże: tymianek i rozmaryn Wszystkie składniki kładziemy na blasze, i pieczemy do "przypalenia" (ok 20-30minut) "Przypalone" kości, warzywa i zioła wrzucamy do garnka, dodajemy czosnek, zalewamy wodą i gotujemy 2-3 godziny.