Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka faszerowana kaszą bulgur z warzywami
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Z papryki odciąć górną część, wydrążyć środek.
Marchewkę pokroić w kostkę i podgotować chwilę, aby zmiękła.
Na patelni usmażyć cebulę, po chwili dodać czosnek, paprykę, fasolkę, pokrojoną w kostkę cukinię, podgotowaną marchewkę i ugotowaną kaszę. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku przyprawami.
Gotowym farszem napełnić papryki, na farsz położyć po jednym plasterku mozzarelli i na koniec po plasterku pomidora.
Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać ok pół szklanki wody i piec pod przykryciem ok 45 min. w temperaturze 200st. 15 min przed końcem można papryki odkryć, aby się zarumieniły
Warzywa faszerowane można podać jako danie główne lub przystawki
Odsłon: 2010
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 284
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2954
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 271
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 127
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 284
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 2954
Krokiety, które polecam są zrobione z wafli tortowych. Są pyszne i szybkie w...
Odsłon: 271
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 127
Składniki
Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Z papryki odciąć górną część, wydrążyć środek. Marchewkę pokroić w kostkę i podgotować chwilę, aby zmiękła. Na patelni usmażyć cebulę, po chwili dodać czosnek, paprykę, fasolkę, pokrojoną w kostkę cukinię, podgotowaną marchewkę i ugotowaną kaszę. Następnie dodać pomidory, koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku przyprawami.
Gotowym farszem napełnić papryki, na farsz położyć po jednym plasterku mozzarelli i na koniec po plasterku pomidora. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać ok pół szklanki wody i piec pod przykryciem ok 45 min. w temperaturze 200st. 15 min przed końcem można papryki odkryć, aby się zarumieniły
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 43
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 127