Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa bardzo szybka i łatwa do przygotowania.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8143
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8143
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
Cebulę i czosnek kroimy w bardzo małą kostkę. Szklimy na oleju. Dodajemy mięso mielone i razem smażymy około 10 minut. Doprawiamy do smaku oregano, solą i pieprzem.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniamy zrobionym wcześniej farszem. Wierzch posypujemy startym na tarce żółtym serem.
Papryki układamy na blaszce. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.