Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w sosie ziołowo-serowym z pomidorami zapieczony w papryce. Zaskakująca, wegetariańka przystawka albo danie główne.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8388
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253710
Polecam.
Odsłon: 1481
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8388
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253710
Polecam.
Odsłon: 1481
Składniki
Makaron połamać, ugotować na półtwardo, przelać zimną wodą i odstawić do odsączenia. Papryki przekoroić na połowę i usunąć gniazda nasienne. Zmieszać jajka z serem, śmietaną, pokrojonym szczypiorkiem i pomidorami pokrojonymi w kosteczkę. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Dodać do mieszanki makaron i dobrze wymieszać. Nasmarować formę do zapiekania oliwą. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Nałożyć masę do połówek papryk, ułożyć na formie do zapiekania i przykryc folią alumieniową. Wstawić do piekarnika na 20 minut, po tym czasie zdjąć folię i piec kolejne 10 minut.