Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w sosie ziołowo-serowym z pomidorami zapieczony w papryce. Zaskakująca, wegetariańka przystawka albo danie główne.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5889
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 450
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5889
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154776
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 450
Składniki
Makaron połamać, ugotować na półtwardo, przelać zimną wodą i odstawić do odsączenia. Papryki przekoroić na połowę i usunąć gniazda nasienne. Zmieszać jajka z serem, śmietaną, pokrojonym szczypiorkiem i pomidorami pokrojonymi w kosteczkę. Doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Dodać do mieszanki makaron i dobrze wymieszać. Nasmarować formę do zapiekania oliwą. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Nałożyć masę do połówek papryk, ułożyć na formie do zapiekania i przykryc folią alumieniową. Wstawić do piekarnika na 20 minut, po tym czasie zdjąć folię i piec kolejne 10 minut.