Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z kurczaka w mojej wersji w smaku przypomina leczo, choć nieco delikatniejsze, bo nie ma kiełbasy a jest drobiowe mięso:). Bardzo rozgrzewające i zarazem delikatne danie.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253721
Polecam.
Odsłon: 1482
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8389
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253721
Polecam.
Odsłon: 1482
Składniki
Filety, papryki i cebulę kroimy w dość dużą kostkę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy do zarumienienia mięso, które obsypujemy papryką ostrą, papryką słodką, solą i pieprzem. Dodajemy paprykę, cebulę i pomidory w puszce, dolewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy przez około 30 minut do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy dodatkowo do smaku solą i pieprzem wedle uznania.