Do góry

Dania główne Przepis na:

Paprykarz z kurczaka

Paprykarz z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9127

Dodano:

Odsłon: 9010

Paprykarz z kurczaka w mojej wersji w smaku przypomina leczo, choć nieco delikatniejsze, bo nie ma kiełbasy a jest drobiowe mięso:). Bardzo rozgrzewające i zarazem delikatne danie.

Składniki

  • 500g filetów z kurczaka
  • 3 papryki
  • 2 cebule
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety, papryki i cebulę kroimy w dość dużą kostkę.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy do zarumienienia mięso, które obsypujemy papryką ostrą, papryką słodką, solą i pieprzem. Dodajemy paprykę, cebulę i pomidory w puszce, dolewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy przez około 30 minut do miękkości warzyw.

  3. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy dodatkowo do smaku solą i pieprzem wedle uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bromal1 29 stycznia 2017 Przepis bardzo mi się podoba, choć nie lubię smaku ..woli ha,ha,ha Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń