Dania główne Przepis na:
Paprykarz z kurczaka

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9127
Dodano: 29.01.2017
Odsłon: 9010
Składniki
- 500g filetów z kurczaka
- 3 papryki
- 2 cebule
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- olej
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Filety, papryki i cebulę kroimy w dość dużą kostkę.
-
Na rozgrzanym oleju podsmażamy do zarumienienia mięso, które obsypujemy papryką ostrą, papryką słodką, solą i pieprzem. Dodajemy paprykę, cebulę i pomidory w puszce, dolewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy przez około 30 minut do miękkości warzyw.
-
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy dodatkowo do smaku solą i pieprzem wedle uznania.
Komentarze do przepisu (2)

bromal1 29 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Przepis bardzo mi się podoba, choć nie lubię smaku ..woli ha,ha,ha Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz