Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paprykarz z kurczaka w mojej wersji w smaku przypomina leczo, choć nieco delikatniejsze, bo nie ma kiełbasy a jest drobiowe mięso:). Bardzo rozgrzewające i zarazem delikatne danie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25804
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2862
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25804
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2862
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1354
Składniki
Filety, papryki i cebulę kroimy w dość dużą kostkę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy do zarumienienia mięso, które obsypujemy papryką ostrą, papryką słodką, solą i pieprzem. Dodajemy paprykę, cebulę i pomidory w puszce, dolewamy 1/2 szklanki wody. Dusimy przez około 30 minut do miękkości warzyw.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy dodatkowo do smaku solą i pieprzem wedle uznania.